25.02.2009 г., 7:51 ч.

Знаеш ли 

  Поезия » Друга
866 1 17

Пролетта със бяло-розово
мие цялата земя.
Вчера като бях на лозето,
знаеш ли какво видях?

Сбърка вятърът посоките
и се
качи на върха,
да погледне отвисоко -
докъде ли е света?

Нищо не видя. Заслиза пак,
ха натука, ха натам!
На момичета под ризите.
Смяташ, лошо му е там!?

После се изгуби. Чули го
в нивите - от цвят на цвят,
да разправя как е хубаво,
да си жив на този свят.

© Райчо Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??