16.04.2021 г., 0:39 ч.

Знаеш, нали... 

  Поезия » Любовна
615 2 1

Знаеш, нали...

 

Ти си голямо предизвикателство-

толкова много те искам,

а неописуемото ни приятелство

като бурно море се разплисква!

Точно когато те имам,

животът те грабва от мене

и посред лято потъвам в зима,

изгубвам се в празно безвремие.

...И продължаваш да си във мене

извън времето и пространството.

Притихва светът непотребен,

а мечтите си заемат мястото.

Толкова много ме имаш,

чак до дъното, без остатък.

Не се колебай да вземаш-

животът, знаеш, е кратък.

...Нека ти бъда виното-

горчиво и неподправено.

В тебе да се разливам,

обезсмисляйки всичко праведно.

Знаеш, нали, че те чакам

тук, на брега на Вселената-

дните с крила отмятам

и с тебе отмервам времето.

 

#RozaliaL

© Розалия ЕЛ Всички права запазени

Произведението е включено в:
  889 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??