7.11.2017 г., 11:28 ч.

Зодиак 

  Поезия » Хумористична, Свободен стих, Друга
559 0 0

Зодиака

Дванадесет на брой месеци в календара,
И на всеки зодия му принадлежи.
Козирог годината отваря,
Казват, че са те родени лидери.
Водолеите действат романтично,
С философстване могат да те побъркат до зори.
А рибите се подсмихват иронично,
Но от скука май пак ще им се спи.
Ето го наперен пръв в зодиака,
Овенът пристига, работа го чака.
Че телците отново на сцената се изявяват,
С чара си голям май някого ще свалят.
Чуват се отдалече, говорейки много,
В близнаци живеят двама, но щом се налага наказват строго.
Обичат дома, в него се крият,
Канят гости раците и не спират да пият.
Голяма гордост притежават
Тези лъвчета добрички,
От Девите артисти стават,
Но постоянно анализират всички.
Ум и чар си имат, но къде насочват се днес везните,
Питай ги и те не знаят, колебаят се горките.
Могат да ти помогнат, но и да те изиграят добре,
Скорпиони са това е, никой не може да ги спре.
Огнени и палят, не винаги прощават.
Но без стрелците готини купони не стават.
Всички са различни, не им се сърдете,
В това им е чара, така ги приемете.

© Мимету Сладката Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??