ЗВЕЗДА ЗОРНИЦА
За мене си звезда Зорница,
огряла синкавия небосвод.
Запали ти във мен искрица,
после пламна огън от любов.
Този огън ще ме топли
в дните ми на самота.
Но чуеш ли страдалните ми вопли,
побързай и при мен ела!
Ще чакам, зная, че ще дойдеш.
Ще чакам аз като монах смирен.
Лесно пътя към душата ми ще найдеш -
с любовен плам е озарен.
© Теодор Шамлиев Всички права запазени