17.06.2021 г., 22:41 ч.

Звезден Питър Пан 

  Поезия » За деца
526 1 12

Дързък план съставих вчера,

днес ракета да строя,

ще отида до Венера

и цветя ще набера.

 

Ще ги подаря на Мама,

чувствам нещо я гнети,

в службата ракети няма

и не може да лети.

 

А пътувахме със нея

до отвъд звездите чак,

аз бях капитан, тя- фея,

но и моят пръв моряк.

 

Имахме ракета здрава

от матрак и стар юрган,

за семейната ни слава

станах Звезден Питър Пан!

 

После почна да работи

и за нашите игри

от числа и обороти

време нямаше ... уви.

 

Щом не може вече Мама,

до Венера за цветя,

в нейна чест, от днес, за двама

всяка вечер ще летя!

© Веселин Банков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Припомни ми детенце, как се лети! »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??