2.06.2008 г., 14:04 ч.

Звезди не сваляш... 

  Поезия » Любовна
814 0 16
Звезди ми сваляха
и потъмняваше небето.
До сляпост черна
стапяше се радостта.
Извайваха със пръсти
и все наужким по сърцето...
зариваха душата ми
в дълбока самота...

Ти не говориш. Почти не дишаш,
когато ме поемеш във обятията си.
Звезди не сваляш, а дирижираш
да леят светилата песните си.
Нощта със теб е звездна музика.
Денят - вълшебен унес извървян.
Любов прекрасна, като приказка,
която съм желала само в своя блян.
Със теб цветнее чуден хоризонтът
в отмарата на твоите две ръце.
В очите ти прелял светликът,
звездИ сега по моето сърце...


© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??