Звездице моя, тъй красива и необикновена,
кажи ми ти къде да диря моето щастие?
Звездице моя, тъй далечна и истинска,
кажи ми защо отне ми щастието надалеч?
Звездице моя, тази нощ ела в моя сън,
за да ти разкажа за моята злокобна прокуда!
Звездице моя, тъй нежна и далечна си ти,
кажи ми как да бъда като теб истински и добър!
Безброй хора гледаш ти навън всяка вечер,
ала виждаш ли, кажи ми, моята тайна любов?
Ти, звездице моя, тъй далечна и красива си ти,
кажи ми защо спря да идваш на моя пристан ти, кажи!
Звездице, ти, която си тъй далечна от хорската глупост,
ми разкажи за всичките ти тревоги, които изживя с мен!
Звездице моя, гледам те с моите тъжни кафяви очи,
и питам се дали виждал си моята любима там сред сестрите ти!
Звездице моя, сестрице тъй добричка и далечна си ти,
кажи ми как е моята любима сред твоите сестрици!
Звездице моя, виж моите сълзи как блестят на лунна светлина!
Кажи ми, моля те: "Къде да търся тази нежна и красива любов?"
© Пацо Танчев Всички права запазени