11.02.2006 г., 13:24 ч.

Звездите искат ли... 

  Поезия
919 0 12
Звездите искат ли да са слънца,
лайките да бъдат слънчогледи.
Локвите да бъдат езерца,
а жабите да са принцеси.
Във детството си аз така мечтах
обърквах истината със съня си.
Изнизаха се дните и разбрах,
и жабите превръщат се в принцеси.
"Обичам те" са само две слова
ала от теб, когато са изречени
звездите не мечтаеха да са слънца
сияеха във  моите очи засмени.
Букет от лайки ти ми подари
за мен те бяха слънчогледи
а локвата през която ме преведе
бе езерото с лебедите бели.
Ръцете ти със обич ме прегръщат,
забравям , колко труден бе денят.
В слънца звездите засияват,
и връщат ме на детството в съня.

© Евгения Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??