15.05.2012 г., 13:20 ч.

Звездна жена 

  Поезия » Оди и поеми
1143 0 3

Звездна жена

 

Звезден прах над мене се разсипа

като мънички светулки във нощта...

Звездните лъчи в моите очи се отразяват

като лунна светлина по морските вълни

и засияват бисери в моите очи...

Звезден огън в жилите потече -

златно-огнена река...

Душата ми се сля със тази на звездите

и ставам друга, по-добра...

Ти само пак простри ръце към мене,

аз съм си същата.

Но този път съм изтъкана от звезди,

косите - златен водопад, очите - бисери,

сърцето - огнена жарава в мен гори,

душата - звездна птица там лети...


 05.2012

© Елена Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??