24.08.2008 г., 3:44 ч.

Звездна нощ 

  Поезия » Оди и поеми
2104 0 8

З В Е З Д Н А    Н О Щ

 

 

Залезът обгръща бавно земята...

Вечерта настъпва, изгрява луната.

Една след друга всички звезди

Започват да трептят, изпълнени с мечти.

Денят си отива, за да дойде нощта

И всички да заспим в нежна тишина...


. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

От мрака се раждат приказки и песни,

Басни и легенди, истории чудесни.

Смели юнаци тръгват в планината

И в гърди им бие сила непозната.

Пътят им се вие под открито небе,

Ясна месечина им сочи накъде

Трябва да последват своето сърце...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Само който иска мир и свобода,

Вечно ще се бори, без да скланя глава.

Откакто свят светува, злото е навред.

Доброто все го следва, с надежда и късмет.

Ъгъл между ада и божествения рай -

Това е животът! Един миг и край...

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Ние имаме много звезди.

Една от тях обаче най-много блести.

Беше живял един човек несравним.

Един истински гений с дух несломим.

Споменът за него вечно ще гори.

Едно име славно, що България роди

На Ботев се прекланям със сълзи на очи...

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

GLORIPEACE '08

 

 

© Славомир ТОДОРОВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??