31.08.2020 г., 19:06 ч.  

Звучи ли глуповато и наивно? 

  Поезия » Философска, Гражданска
515 5 12

Жребец изнервен, с чаткащи копита,
е времето.Тълпата е пияна.
Какво от туй, че някого изрита?
Опиянява кървавата пяна,

 

от бърните раздрани тихо капе,
в каруцата народ от мъченици.
Ако жребецът някого захапе,
то други се измъкват - "по терлици".

 

Поет ли съм? Едва ли, но от злоба,
пресити се душата ми човешка.
И ориста, от люлката до гроба,
да сме мишлета сиви, Божа грешка.

 

Палитрата на есен ще открадна
и до припадък вятър ще целувам.
Напук на ориста ни - безотрадна,
нов свят в очите детски ще рисувам.

 

Звучи ли глуповато и наивно?
С душата си ще храня всички гладни,
преди жребецът полудял да кривне,
крилата си ще дам, за да не падне. 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??