4.07.2019 г., 13:37 ч.

Звук на чезнеща любов 

  Поезия » Друга
327 1 3

Този звук мечта е мой!
Влак ли идва зад завоя?
Плахо в дланите на зноя
ще откриваме покой.

 

Аз дочух крила безброй,
сетна мисъл ме огря
и подаде ми ръка 
над словесния порой.

 

Няма как да съм герой.
Двама дишаме в нощта?
Тих, повехнал часовой
стих написа в самота...

 

Този звук дойде пеша
и погледна към света.
Стон изтръгна от душа
и стопи се пак в сълза.

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??