Apr 24, 2021, 8:54 PM

Различен Следовател - първа книга - пролог 

Audio reads » Reading - prose
2647 0 0
00:00
11:54

© Бистра Стоименова All rights reserved.

Хората обичат невидимото. Обичат приказките за магове и вълшебници, върколаци и вампири, и друга подобна паплач. Обичат ги, докато не се сблъскат на живо с тях. Тогава интересът бавно изчезва и се сменя с доста неприятно безпокойство. Кое е истина и кое – лъжа? И дали наистина не си ходеща вечеря? Какво можеш да срещнеш зад ъгъла...

 

Казвам се Наташа и съм Универсален маг. Такива не сте ги чували, нали? Няма и да чуете, защото това е почти изчезващ вид, за сметка на това пък стар като света. Откакто има Различни, има и Универсални магове. Аз съм дива Различна – което ще рече, че никой не ме е инициирал. Не знаех за Договора, но си имах правила, които винаги спазвах. Някак си нещо ме караше да правя така. Да не правя лошо на другите, да не проклинам, освен ако не е много, ама МНОГО належащо и нямам друг избор, да не си пилея енергията за глупости, да не оставям да ме правят на маймуна и други подобни. Общо-взето съм била извън полезрението на Патрулите, защото мога да се маскирам добре и почти нямам нарушения на Договора.

 

Живеех си тихо, относително спокойно и в неведение, докато Съдбата не реши друго. И не влязох по неволя не просто в единия, а и в двата Патрула на Москва. Универсалните магове никой не ги пита, твърде сме малко в световен мащаб, че да ни се оставя избор. Влизаш в Патрула и това е! Ако ли не – Трибунал!

 

А иначе, в момент на умопомрачение си направих подкаст и смятам да качвам неща там :) 
Та, ако това ви харесва, хвърляйте по някое око:

https://anchor.fm/bistra-stoimenova

Свързани произведения
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??