Jan 12, 2017, 5:16 PM

Шахмат 

Collages » Fantasies
1396 4 6

© ЕЛена Ник All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Много ми хареса. Поздрав!
  "Съществуват много легенди, теории и схващания за произхода на играта, като за нейна родина най-често се споменават Индия, Персия и дори Китай. Точна дата не може да бъде определена, но предположенията са за периода от 3 до 6 век от н.е. Най-вероятен е индийският произход, като производна на играта шатрандж. С различните свойства (движения на фигурите и с тяхното разположение), играта е отразявала състава и свойствата на тогавашната индийска войска, образувана от четири части: слонове, бойни кули, коне и пехотинци. От Индия той се разпространява и в Персия. След завладяването на последната от арабите, те я пренасят в Европа – най-напред в южните области на Испания, която тогава е част от Арабския халифат." https://bg.wikipedia.org
 • Много идейно, браво!
 • На мен не ми се вижда наклонена дъската., но иначе вярно, че шахм. дъска е 8 х 8. Но мисля, че това са подробности в които е излишно да се задълбава. Общото впечатление и въздействие ми е на мен определящо за мнението.
 • Ирен, радвам се, че имам еднакво мислене точно с теб! Светла, и аз не знам що. За да има перспектива навярно, по която да се ръководя и да се вижда, че е шахматна дъска. Пробвах с по-легнала, този вариант ми се видя по-добър. Ама питай, разбира се! Има и мнения, че ръката на бялата царица не е добре, забележки, че шахм. дъска е 8 х 8, че черното лилавее...очаквам още... Благодаря ви за интереса!
 • Харесах!
  ____________________________
  ...да питам ли защо шахматната дъска е наклонена или...
 • Ехааа, днес си мислех и аз за нещо шахматно. Супер е!
Random works
: ??:??