Jan 7, 2018, 9:27 PM

No Mercy for Einstein 

  Essays » Others
1967 3 9
2 мин за четене

© Безжичен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • „Nevertheless his own theories are used everyday and everywhere.” – Yes!
  Поздрави, Bezzhichen (Безжичен)!
 • Именно. Някой бе казал: " Очите на Айнщайн са очи, гледащи навътре...".
 • Благодаря, Петър Димитров. Абсолютна емоция от моя страна (е, все пак е есе). Изобщо не му е пукало. Ще бъде хулен поне 400 години, преди да го приемат (както Нютън поне 250 години е хулен). Но това не пречи ежедневно да ползваме например GPS (даже без да го осъзнаваме, като си караме колата по карти на GOOGLE например), който би бил невъзможен без пряко приложение на теориите на Айнщайн. И много добре, че не му е пукало. Знаел е, че е гений, но и от това не му е пукало, просто е обичал да работи това, което му харесва...
 • А дали му е пукало, че не го разбират?
  Май не. Иначе да се бе поболял от притеснение 😊.
  Хареса ми есето, повече емоция и кратко е но -добре!
 • Имаше един, различен от моите, коментар. Вече го няма. Не знам, вината е в мен очевидно. Но се надявам, че по-смисленото бъдеще ще отдаде наистина признанието на този човек, на този великан, на най-големия на нашето непосредствено време ( та той е Геният на 20 век - много близо до сега), както се е случило с Айзък Нютън - неговите съвременници са го оплювали постояно... И са търсили грешките и "плагиатствата" му...
 • Надявах се да възбудя малък интерес, но не съм улучил или не съм защитил темата. А тя ми е много по-присърце от това, което трябва да обсъждаме в коментарите. Ще си взема бележка от грешката си.
 • Ако имам "Муза", може би ще напиша и есе на български език. Но не и превод на настоящото - то просто се изля за няколко минути, следвайки искането на едно съседче да му помогна за. една задачка. Ако мога, де .
 • Български превод за тези, които english не знаят!
 • Написано е на английски, за да може и някой друг, освен българин, ако иска да прочете. И в никакъв случай не претендира за това, че няма грешки или че са изложени съвсем правилно основните идеи. Просто изреченията са собствените размишления на автора, инспирирани от това, колко много хора "опровергават" Айнщайн.
Random works
: ??:??