Sep 7, 2021, 10:06 PM

Не просто завой 

Photography » Nature, Landscape
468 8 60

© Ивелина Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Таня, благодаря!
 • Браво!!!
 • Разбира се, че се радвам, Фреди. Понеже и някои мои публикации не са били допускани, това тук си е напредък Мисля че достатъчно пъти показах (и не само аз) уважение към Хари и към другите фотографи в сайта...
  Благодаря за този коментар!
 • Хари Марков е високо поставена личност, който определя минималното качество на едно изображени преди неговата публикация във сектор Фотография. Ивелина радвай се че Хари е публикувал творбата ви, защото тя е имала качества, които се оценяват със звездички. С помоща на колегите във сайта, ние колективно си оценяваме качеството на творбите. Тук във сайта съм качвал години наред мои снимки, които са от моето хоби!
  Отделно снимам професионано по-поръчка на клиенти!
  Има голяма разлика между пофесинано снимане и снимките от моето хоби!
  Професионани снимки се правят от екип със предварителна подготовка.
  Целият снимачен екип се състои от фотограф, подбрани модели, асистенти, осветители и др.Отгворноста на фотографа е много голяма, защото, целият процес е във твоите ръце! Преди да се публикуват снимките, всяка снимка пиксел по-пиксел се разглежда от професионалисти. Важното за мен във този сайт е, че творбите ни се разглеждат от все страни. Много пъти са ми писали на лични от други държави.
 • А нали трябва да ги обработвам някъде, евентуално, Сенд...Как ще стане?
 • Не ти трябва лаптоп, разглеждай ги на телевизора. Записваш ги на флашка мушкаш я в USB-то на ТV и готово. Като картини са. А можеш да свържеш директно и тлф.
 • Хари, благодаря! Ето, така можехме да започнем Сега остава да си намеря лаптоп и да започна да разглеждам снимките там, явно иначе не става...
 • Моите забележки са - наличието на преекспонирани участъци в облаците (нещо на което винаги обръщам внимание на всеки, който снима посред бял ден с облаци) и липсата на детайл в някои участъци на панорамата. Например близкият план и дясната част са в приемлив фокус, не е така с пясъчния бряг и лявата част на снимката. Но това са все неща, които на телефон трудно се забелязват.
  Опитвай да използваш функцията "Панорама" на телефона и да снимаш вертикално. Това е, което мога да предложа, но все пак е въпрос на проба-грешка и разглеждане на монитор.
 • Това вече е друго нещо, Сенд, благодаря!
 • Иве, аз бих резнал малко долу, облаците са прекалено бели, окото бяга към светлите части, а не към меандъра, който е атракцията в пейзажа.
 • Гергана, а Вие видяхте ли ГРАДИВНА критика някъде тук в коментарите? Защото аз не.
  Хари, знаеш моето отношение към теб - не веднъж съм ти благодарила за съветите и вниманието. Мисля че разбра кое беше това, което не приех в коментара ти към тази ми снимка...
 • След като написах коментара, проверих от кога сте тук. Явно са по-умерени в критиките, отколкото си мислех. Една година време е достатъчна, за да се почувстваш по-уютно в един сайт, достатъчно уютно, за да понесеш градивна критика. Има много фотографии, което налага по - голяма "цедка" при публикуването. За съвсем любителски фотографии, си има фейсбук. Аз чета подобни сайтове от над 5 години, може би. Има етапи, през които минава всеки начинаещ. Публикуване на всяка цена, гоненене на лайкове, показване какво можеш или не можеш. Може би това е етап, когато проверяваш докъде ти стигат възможностите в различните категории изкуство.
  Доколкото за адаша... това е начин да му кажа "Добър ден". :D
 • Никой не бива да се отказва, никой не бива да се обижда. Винаги има кой да харесва снимките ни, моята роля е друга.
  Снимайте и показвайте и нека си говорим за фотография в този раздел. Отделям време и внимание и с охота ще продължавам да споделям скромния си опит и знания със всеки, за който фотографията е хоби, останалото са приказки, които няма да ни помогнат да снимаме по-добре.
 • Е, все пак се получи някаква дискусия. Всеки може да намери нещо за себе си в тези коментари...
  Гергана, извинявайте, но не разбрах почти нищо от тази част на Вашия коментар - "Макар че се опитаха да оправдаят адаша, че не бил психолог... когато човек прописва стихове,никога не е от хубаво, ами може ли да си подбирате малко думите поне първите 6 месеца?
  😁
  (Всъщност тя е регистрирана от 8. Значи след 1 година присъствие тук.)"
 • Сенд (Георги Стоянов) - точно пък ти се хвана за "супер апарат", я малко по-усмихнато! Нали за това съм го написала? Ако имаше такъв, всички щяха да са супер фотографи! 😅
 • Ако има много фотошоп, не говорим ли вече за колажи?
 • "Стоянов - фотошопът е дясна ръка на фотографа, другата дясна е супер апарат, на който предваритено можеш да зададеш такива настройки според ситуацията и времето, че да не се налага фотошоп. "
  Няма супер фотоапарат, сладурчета, казвам ви го от опит. Има два начина. Проба-грешка, лутане и инат или някой вещ, да ви въведе в занаята.
 • Привет, дружина! 😁 Чак пък пародия... срещала съм подобни снимки по онлайн вестници. По-скоро от професионална гледна точка, спазени ли са някакви изисквания за баланс във фотографията? Понеже за мен, гледана в екрана на телефона е хубава. Друг е въпросът, че аз си падам повече по фотографии на разни бръмбъзъци, хора в различни настроения, по-детайлни снимки, поради което не я гласувах. Макар че се опитаха да оправдаят адаша, че не бил психолог... когато човек прописва стихове,никога не е от хубаво, ами може ли да си подбирате малко думите поне първите 6 месеца?
  😁
  (Всъщност тя е регистрирана от 8. Значи след 1 година присъствие тук.)
  Весел ден, скъпи редактори и творци!
 • Чета коментарите и никъде не видях Хари да споменава, че снимането с телефон не е ок. Напротив в много негови коментари казва, че снимките трябва да се гледат на голям екран. Отне му доста време да ме научи и мен на това, след много върнати и критикувани снимки. Дори с неговата "критика" ме подхлъзна към фотографията, за което съм му страшно благодарна и аз открих един нов свят за себе си. За мен той е най-обективния коментиращ в сайта. Не пести енергия да обеснява къде грешим. И понеже се споменава, че сайта е за лично творчество... ами нека да вложим малко творчество и да си спестим неловките моменти с критиките.
  Иве, публикувай, вслушвай се, развивай се.
  За снимката нищо не мога да кажа, защото все още не виждам снимките, а само ги гледам.
 • Дa, Иве, много ми харесва! Писах защо: особено цветово. Зеленото грабва окото, толкова е свежо и красиво! Радвам се, че я сподели.

  А вторият ми коментар е по принцип, защото прочетох преди малко коментите на сенд и хамар.
  Не ти търся кусури, защото съм лаик. А от хамар, сенд, безжичен, снимките на Йотова и още някои има какво да се научи. Затова влизам в този раздел.
 • Сенд, не мога да се разсърдя, просто, казах - стана ми неприятно от определението "пародийно представяне". Защото мисля че това не е критика. Критиката е да кажеш какво ѝ липсва на снимката, къде са пропуските. А не просто на ѝ сложиш едно определение. А ако толкова не ставаше за нищо - просто можеше да се отхвърли И, да, прав си - светът не свърша - аз не правя драма
  Петре, моля те, няма за какво да ми се извиняваш! Той Хари знае, че снимам с телефон, не сме издали някаква тайна И както стана ясно проблемът не е в снимането с телефон, а в разглеждането на самата снимка после. Радвам се, че тя все пак се хареса в този ѝ вид
  Пепи, от първия ти коментар ми се стори, че снимката ти харесва, сега не съм сигурна...Ти си права - все ще има какво да се "пипне", не го отричам. Права си и, че в сайта има и професионалисти (написала съм го по-долу). Има какво да се научи, затова оставам мълчалива и се уча
 • След това видях на PC много подобни снимки. Да не говорим вече какви невероятни панорами се снимат и с дронове. За телефоните чета. Едно е да разглеждаш снимки в телефона, друго е в компа. Заглушаване на шум, подсилване или намаляване на контурите, сенки и т.н.. все ще се намери какво да се пипне. Не е професионален сайт, но има и не малко професионалисти. А този раздел е от тези, където има какво да се научи.
  Удоволствие за мен е да ви чета!

  пп
  Стоянов - фотошопът е дясна ръка на фотографа, другата дясна е супер апарат, на който предваритено можеш да зададеш такива настройки според ситуацията и времето, че да не се налага фотошоп.

  Знаеш ли години преди компютрите какви трикове са ползвали фотографите: снимки през стъклен съд с вода, чорап на обектива, пластмасова бутилка и какво ли още не?
 • Ивелина Тодорова,. аз на свой ред трябва да ти се извиня, че попитах за фотоапарата, на мен специално снимката ми хареса, не знаех, че да се снима с мобилен и да се публикува тук е един вид анатема, та даже набъркахме и Оруел,. ..но, нали сайтът е за лично творчество, и всеки може да предлага снимки, било любителски или професионални...
  Аз лично, но кой съм аз та да давам акъл, не виждам нищо лошо да
  се снима с мобилен.. Ето, снимката ти ми направи впечатление като майсторско изпълнение, без фотошоп за ''украса ''
 • Ако знаеш, колко снимки ми е връщал, но аз не му се сърдя. Има си собствени критерии. Понякога е прав, понякога не е. Като не одобри някоя снимка, качвам друга, не свършва светът. Важното е, да има развитие. Ето, сега ще кача нещо откачено, но не знам дали ще го видиш.
 • Това не е професионален фотографски сайт, Сенд, но явно изискванията са като за професионалисти... Относно "мила", случва се и да бъде използвано иронично. Ако е искрено, благодаря на Хари. И ето - усмихвам се
 • Неправилно решение. Това не е професионален фотографски сайт, аз също не съм професионалист. Смисълът е, да се показват красиви неща и това, което ни е впечатлило. Не забеляза един нюанс. Хари те нарече "мила", не знам да го е казвал на друга жена в сайта. Усмихни се, пародия не е точната дума. Добре е, да се дават конкретни съвети, но той е редактор и не мога да му се бъркам в работата.
 • "Приятелите ми"? Сенд, аз имам само един приятел в Сайта и той не коментира и не публикува в раздел "фотография". Така, че не се притеснявай да ми напишеш критичен коментар. А с Хари съм водила разговори и съм долу-горе на ясно какъв човек е (говоря конкретно за отношението му към фотографията и към мен самата). Просто не ми стана приятно като нарече снимката ми "пародия". Навярно според всички изисквания на фотографията тя е слаба, не става. Но все пак ми се струва, че не трябва да бъде толкова критичен. Аз не се боря да ставам голям фотограф, нямам амбиция да се редя до теб Сенд, до Хари, до Валери, до Ицо...(да не изреждам другите, знаете се), а просто да показвам нещо, което мисля че е красиво. За всички е очевидно, че тук има много фотографи, които показват майсторство и аз високо уважавам това. За това наистина спирам да предлагам мои снимки тук. С цялото ми уважение - Ивелина
 • Ами аз съм го написал отдавна, снимайте с каквото искате, но не се доверявайте на телефоните при разглеждане - най-често "it is a wrong impression... ". Извинете ме за "новояза" по Джордж Оруел!
 • Хари е добронамерен и иска да стигнеш по-високо ниво. Освен това е прям и коментарите му са полезни, по-ценни са от ласкателствата. И аз мога да ти напиша критичен коментар, но приятелите ти няма да ме разберат и ще решат, че се заяждам.
 • Иви, благодаря! И аз като непрофесионалист публикувам
 • На мен като непрофесионалист, тази красота ми хареса.Много. Затова си я прибирам в „ любими”!💟
 • Благодаря!
 • Да снимаме може, Сенд, ама после да отваряме и разглеждаме снимките на лаптоп или компютър трябва (аз така разбрах)
 • Знам, че редакторът е строг, но не разбрах, да снимаме ли с телефоните или не?! Почистват ги, не се притеснявай(коментарите). По принцип говоря, понякога не разполагам с фотоапарат, но попадам на разкошен пейзаж, снимам го, но няма смисъл, да го качвам тук, така ли?
 • Явно, че за нищо не става... Ще си гледам снимчиците от галерията вечер, докато заспивам и ще им се радвам
 • Хари, разбрах те още при предишния коментар
 • Признавам, че лошо се изразявам - това, което за "39-ти" път се опитвам да подскажа, не се доверявате на телефоните си. В нашата епоха, те са изключително несъвършени устройства за оценка на изобразителното изкуство!
 • После ще минеш през GIMP, Photoshop и Lightroom, но всичко с времето си.
 • Виновни няма, Сенд Препоръчал си ми програма-редактор, това ми беше достатъчно.
 • Аз съм невинен!
  Готов съм да насърча всеки творчески ентусиазъм, всеки започва отнякъде, дори и от телефон. Но сегашните телефони с 64Mp камери, имат добри възможности. Най-важното е, да имаш очи и да не си безразличен към красивото. Що се отнася до обработката, там човек също се учи.
 • Може и така да е, Хари, но явно има и хора, на които им хареса снимката в този вид...
  А Сенд е можел не да подскаже, а направо да каже.
  Благодаря ви, приемам коментарите ви!
 • О, Боже!
  Ивелина, не си успяла мила, нито горе, нито долу. Сенд се е опитал да подскаже, ама кой да го прочете...
  Моята скромна оценка е, че това е едно пародийно представяне на този уникален природен феномен.
  За 39-ти път ще отбележа - хора, не разглеждайте снимки през телефон, това е обида за изобразителното изкуство!
 • Пепи, Наде, благодаря ви!
  Пепи, използвах възможностите на камерата на смартфона си; надявам се да съм успяла да направя долу-горе приемлива снимка.
 • Красота!
 • Интересно, като неземно или колаж. Как си го обхванала (местото) Браво!
  Зелено, синьо, къдрави облаци - и времето е било с теб
 • Благодаря Ви още веднъж, Петре! Радвам се, че Ви хареса. А мястото наистина е прекрасно!
 • Ивелина, много е сполучлива,.. за това попитах за фотоапарата,...а от гугъл видях и къде е това място,.. девствена природа наистина
 • Благодаря Ви, Петре! Всъщност не снимам с фотоапарат, а с мобилен телефон. Затова и често се притеснявам да предлагам снимки за публикуване тук.
 • Браво, хареса ми много,. а ако не е тайна с какъв фотоапарат снимате
 • Благодаря, Емиле!
  Ами, аз пък не съм попадала на много снимки на това място, но може би не гледам където трябва
 • Любимо място! 🙂
  Във Фейсбук има една група за снимки от интересни места в България. Там най-много се качват снимки от това място, но първенец е Въженият мост за село Лисиците.
 • Благодаря ви Фреди и Смути!
 • Пухените облаци в небето са допринесли още малко за красивия кадър
 • Чудесна светлина си хванал!
 • Благодаря, Безжичен!
  Благодаря и на поставилите в "любими"!
 • Хубаво и интересно!
 • Благодаря ви!
  Сенд, благодаря, ще погледна.
 • Ако знаеш копко хиляди снимки има на този меандър, но всеки се радва да го види на живо и да го снима. Както е при Айфеловата кула. Разбрах, че си нямаш програма - редактор, тази е много лесна за употреба и отваря всякакви файлове:
  https://sourceforge.net/projects/jpegview/
 • Прекрасна снимка!
 • Чисто и детайлно, много добро
Random works
: ??:??