Mar 3, 2023, 10:11 PM

Пловдивски ракурси - 9 

Photography » Architecture, Landscape
118 0 6

© Хари Марков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да,, Хари - като се ззагледах малко по-внимателно, видях, че е така. Но все пак и там са разположили добре антените, а на мен това ми прави впчеатление. Иначе - да, не е много красива тази постройка, но пък може би е функционална. Защото съм бил в много такива кули - Русе, Силистра, Тутракан - абе интересни за публиката, даже някои имаха въртящи ресторанти на най-високо, ама крайно нефункционални.
    А и пловдивската лесно би станала по-интересна. Само трябва да се ремонтира външната мазилка, и на всеки етаж мазилката да се оцвети в различни пастелни цветове, а след това да се добави малко външно художествено осветление за вечер. Освен това, ако се съобразят правилно цветовете (например първият етаж да бъде в пастелно тревисто-зелено, втприят - в скално-жълтеникаво - както е на скалата вляво и т.н. ), може да представлява нещо като продължение на околния ландшафт. И тогава ще бъде още по-интересна за снимане. Е, знам, че никой няма да го направи за едната красота...
  • Благодаря за вниманието на всички.
    Кулата е куб Безжичен. Правена е началото на 50-те на миналия век, завършена е 1956-та. Не съм правил проучване за архитекта и изпълнението, това се проверява лесно. Знам, че като архитектура не е долюбвана, още на времето. Но не това беше моята мотивация. Просто видях три архитектурни слоя в този ракурс и реших да ги споделя. Тази посока е много благодатна при залезно осветяване и съдържа много колорит. Дано успея някога да ви го покажа...
  • Ами аз я намирам тази кула за много интересна. Първо - тя е кръгла или овална - идеална за разполагане на малко място на отражателни (параболични огледала) антени! Изключително добро решение. Второ - във върха има метална конструкция - много удобна за УКВ и панелни антени (мобилни оператори, полицейската "TETRA". Трето - има повече от един етаж - за апаратура и обслужващия персонал. Перфектно! Тук, с тези досадни размишления, просто обясних защо много ми хареса тази документална снимка!
  • Превъплащения е точната дума. Разгледах я с интерес, Хари.
  • Няма небе Вале, 3-ти март тази година беше твърде нелюбезен за чествания и снимки. Е, аз приех предизвикателството... Да се надяваме в друго време по друг начин!
  • Интересни пунктове си уловил, ако имаше и небе, щеше да стане като картина.
Random works
: ??:??