Jan 14, 2021, 4:51 PM

Калина - 2 

  Photography » People, Portrait
402 2 18

© Дечко Сивков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • За най-добрият фотограф, най-добрата оценка (както обикновено)
 • И двата портрета ми харесват, майсторско изпълнение на светлината, улавяне на движението, между другото никой не оценява синхрона между фотографа и моделя, а той е много важен, моделът не е само форма, той трябва да се слее с очакването и идеята на фотографа.
 • Дечко, и аз снимам така. Абе всеки си има начин на изразяване. Нашите изразни средства са различни, но важното е да носят наслада за душичката.
 • художника (Веселин Христов)
  Аз рисувам ,като за 2ри клас :D ....
 • Тук давам максимална оценка. Определено позата е от голямо значение. Няма ги "водомерите", дебелият глезен, краката изглеждат съразмерни, главата си е нормална и се нанася 7 пъти в тялото, както е в академичните пропорции, но изглежда голяма защото вратът на модела е изящно дълъг. Прекрасен кадър. А поради засегнатата тема на художници, мнението ми е че от художник може да стане фотограф, но обратното ще е малко трудно. Не случайно има термин "Художник-фотограф", а не "Фотограф - художник"
 • Не се сравнявам с изкуството му.В фотографията има 6 типа осветление и едното се казва ,Рембранд осветление.Аз не рисувам.В родата ми има 3ма художника,2ма все още живи.Единия си изкарва прехраната само с рисуване .Владимир Стан,който живее в Париж ,но прави изложби и тука.Той е известен художник ,макар не и България.Въпреки че ми е вуйчо(дедо), не му харесвам рисунките.Всеки си има вкус.Но не съм тръгнал да се сравнявам с художници.
 • Стойчо, фотографията не е като да рисуваш с молив или четка и тази разлика е ясна, но от Рембранд фотографите са се научили на много неща в използването на осветеността на своите обекти ( това се учи в Академията), а Дечко ни демонстрира, че това го може!
  И ще използвам случая, понеже казваш "...покажи рисунка или картина..." да споделя нещо от скромния ми опит - не познавам художник, който да е добър фотограф. Ще бъда признателен да ме поправиш. И знаеш ли това има своето обяснение... което бих споделил, но да не досаждаме без необходимост.
 • Кой е Рембранд, че да се сравняваш с изкуството му!?
  Момко,покажи рисунка или картина, че да те видя редом до него!
  Едно е фотография, друго е да рисуваш, въпреки, че изкуството не е друго освен естетически и художествени възможности,а не е перчене!
  Знаеш ли,съжалявам, че съм прям, но прямотата е отражение на живота и любовта към свободата на изразяване.
  Моите почитания!🙉
 • А, още една Калина... Значи в тази позиция как се пада, от стола имам предвид, тук аз се напрегнах малко .. Ако беше и руса... Дечко, много си добър в това, което правиш! Продължавай да радваш окото и да създаваш емоции с твоите произведения на изкуството.
 • Такаааа, надявам се модела да не се обиди (ако въобще влезе в сайта и прочете коментарите), обаче мнението ми леко се разминава с това на (повечето) изказани тук. Според мен има нещо несъразмерно в тялото на модела и това е някак голяма изглеждащата (не знам дали и в реалния живот е такава) глава. Не знам, просто ако тялото се раздели и се снима поотделно (да, осъзнавам колко абсурдно прозвуча това ) ще се види разликата. Всяко само за себе си стои добре, обаче съберат ли се и главата големее. Пак казвам- целта ми не е да засегна фотографа (снимката, светлината, позата, качеството са чудесно изпълнени), а още по-малко пък модела (то и аз не съм Брад Пит , така че и през ум не ми минава да се подигравам на някой). Просто изразявам мнение.
 • Много красива снимка!
  Това имах предвид и аз, като писах, че в другата моделът не е представен по най-добрия начин.
 • И тук е хубаво... да поседиш, да погледаш, да помислиш...

  Ивайло, не мога да не изразя удовлетворение от смислеността на включването ти!

  Ще обърна внимание на фразата ти за същността на показваното. И аз така мисля, тр. да се опитваме да разберем сцената и на тази база да настроим възприятието.
  Двете снимки са различни - едната ни представя динамика (тялото е напрегнато), в другата тялото е отпуснато, почива или моделът размишлява. Успява ли авторът да ни приобщи към своите виждания и убеди, в това което показва.
  Размишления разни...!
 • Сравнен с предишния портрет на модела този е по-добрият, защото липсва напрежението, което излъчваше предишния и се усещаше нагласеност и неестественост на позата, отразени и в лицето. Тук нещата са изчистени, хармонизирани, състоянието и излъчването завладяват.
 • Иеее, има си разлика. Гладки бедра, рамене и коси, релефно бельо. Дрехата е отново дълга, но това вече спокойно може да е и парче плат, увито около тялото. Ивайло беше прав в предния си коментар..
  Много напрежение, което се предава и на гледащия. А това тук е просто един красив портрет.
 • Категорично за мен този кадър е Абсолютно слаб. Не съм специалист, моля, ако трябва, игнорирай мнението ми, но сега ще си кажа аматьорското виждане.
  В лицето моделът ми изглежда, като дрогирана. Пропорциите на краката, спрямо тези на стола... Тук деликатно ще премълча, защото е възможно и моделът да прочете.
  И спирам.
  Сигурно казаното от мен ще е смешно за експертите, но пък тук всеки може да си изкаже мислите, не е място само за професионалисти!
  Докато предходната снимка пък ми хареса много!
  Това бе от мен.
 • Разликата веднага се вижда. Сега моделът седи без усилие и погледа вече не се насочва към дрехите,тялото или декора, а към лицето му. Единственото нещо, което отклонява погледа на зрителя е пръстена, който е контрапункт на лицето. Но като цяло, в този кадър интересът е по-скоро към емоцията на това момиче а не към тялото му. И маншетите, шевовете, дължината на бедрото и прасеца спрямо торса вече нямат никакво значение. Ето така се прави изкуство. Всичко е въпрос на това да извадиш есенцията, която да примами зрителя към същността, а не към обекта на изображението. В този смисъл, този портрет е по-добрия от двата. Бих се осмелил да кажа, че моделът има специфично излъчване и изисква доста работа с него, за да се покаже пълния му потенциал.
 • И на мен ми харесват и двата.
 • Този портрет също е много добър. И двата, които ни представи, са отлични фотографски постижения.
Random works
: ??:??