Jan 23, 2021, 9:39 PM

Мони 

  Photography » People, Portrait
324 1 8

© Дечко Сивков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Много ми харесва горната част на снимката (над краката и маникюра).
 • Гледах я на различни монитори и на телефона, косата се откроява, не се слива, много красив и изразителен модел, ако сте с лаптопи, не забравяйте, че екранът просветлява при различен ъгъл.
 • Много изразителен поглед. Може би това е целта- да се подчертаят очите..Много ми хареса!
 • А аз намирам, че точно за портрет, точно този фон, и то представен по този начин (тайнственост), е изключително подходящ. И това е още една причина да харесвам тази снимка.
 • Едно от правилата за добра композиция във фотографията е да се избягва т.н. "отрязване" през ставите на човешкото тяло - китки, глезени, колене, шия или проектиране на тези части върху "линии", които присъстват по един или друг начин във фона. Например не е добре, когато главата се проектира да речем върху линията на перваз или хоризонта(тази грешка се среща доста често особено на снимки правени на морския бряг ).
  Дечко ще успее и ще усъвършенства техниката си, важното е, че работи и прави това което умее!

  Дечко, любопитно ми е защо не използваш, например, някакви текстилни материи (и прост чаршаф върши работа) като фон , а предпочиташ да "рисуваш" фона си? Дори в една стая, до един прозорец могат да се направят добри сцени?
 • Може би авторът е имал причина да кропне тези, инак красиви, крака. Вероятно той ще обясни.
 • Здравейте, фотографията от пръв поглед те грабва с чудесно усещане на мекота. Обработката на кожата, очите и устните са авторски решения които не бива да се коментират. Две неща които малко разочароват тук е кропването на краката в глезена и отделянето на косата от фона. Голяма част от косата е с цвета на фона. Може би не е избрана подходящата техника за отделяне на фон според случая, а може и да не сте забелязали. Но, добрата работа както казах откроява снимката. Поздави!
 • Привет, Дечко. Харесвам всичко, което качваш и то много, но избягвам да коментирам, защото не съм веща във фотографията. Обаче тук ми липсва контраст. Черната одежда на черен фон, тъмнокестенява коса... Някои може и да го намират за стилно, не зная.
Random works
: ??:??