Jul 12, 2021, 2:54 PM

Риба за обяд (вдъхновено от Бош) 

Pictures » Pencils
117 2 10

© Христо Ангелов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря, Стойчо! Напълно съгласен с коментара ти- произведенията на майстори като Бош, Гоя, Рембранд (415-годишнина от чието рождение между другото се навършва утре), Вермер са си "висш пилотаж" в изобразителното изкуство. Много, много, много полезни неща може да научи човек/художник, дори само съзерцавайки картините им ...
 • Йеронимус Бош е явление във фламандската живопис...
  Не е лесно да интрепетираш Бош!
  Това е смелост и дълго ходене по пътеката на изкуството.
  Все пак, заслужава!
  Поздравления за творбата и дързновението да говорим за Йеронимус Бош !
  Respect!
 • Благодаря, Дани !
 • Впечатлен съм! Браво!
 • Привет, хора (извинявайте за мъничкото закъснение )!
  Зигфрид, благодаря ти много !
  Пепи, благодаря! На тип кат' мен не може да се има ник'во доверие в това, което казва (а още по-малко пък прави), затова за да се подсигурим- нека увеличим годините на 40 ...
  Благодаря, Емил! В интерес на истината не съм чел нищичко на Конъли (въпреки, че съм заобиколен от книги ). Звучи обаче любопитно (освен рисуването, Бош се е занимавал и с окултизъм- предполагам, че сюжетите в книгите са доста мрачнички).

  Благодаря, Галя! Наистина би било добре, ако тая рисунка се превърне в част от нещо по-мащабно. Чудя се даже дали въобще да не я почна отначало, в по-голям формат и с по-ясна цел какво точно искам да нарисувам (щото ми се струва, че каквото и да добавя в сегашния вариант би стояло като "кръпка" ). Права си и за "бягството от полесражението" (аз бих го нарекал "сериозен, хроничен мързел" :D -едно от основните ми "качества" ).

  Благодаря ти много и на теб SMooth !
 • Определено е интересно и цветово много ми допадна.
 • Продължавай, Христо! Това е само едно наистина много добро начало, но мисля, че имаш още много работа. И изобщо не става въпрос само за това да "барнеш" вече нарисуваното...Можеш да добавиш съпътстващи сюжети и персонажи по отношение на вече изобразения, или производни от него, ако искаш, разбира се. Струва ми се, че искаш, обаче бързаш да избягаш от "полесражението" като довършиш нарисуваното, независимо кога във времето. В повечето картини на Бош има изобилие от персонажи и сюжети обединени от темата, зададена посредством конкретното наименование на картината. Поздравления за смелото начало! И успех в продължението!
 • За Йеронимус Бош знам от поредицата романи на Майкъл Конъли за детектив Хари Бош, който всъщност е кръстен на тайнствения художник.
  При теб няма скука, човек, рисуваш все интересни неща.
 • Продължавай, а ние ще следим с интерес в следващите 30 години развоя на събитията по доработката й.
  Бр!
 • Хареса ми!
Random works
: ??:??