Aug 15, 2006, 12:53 PM

* * * 

  Poetry
497 0 2

* * * 

И да ме хвалят, от очите ми мед не тече. 

Аз съм от хората, дето обичат 

в стъпките им вода да потече за жадните. 

Аз съм от хората, дето все тичат, 

без да броят обувките, изтритите. 

Обичам шапката да ми стяга 

и в дирите си прах да оставям – 

от подметки и от ходила. 

Стъпвам навсякъде, стъпвам и боса – 

и в тръне, и в прах – 

и не забравям ръката, 

пътека пред мене постлала. 

Обичам хора – на езика със сол, 

на сърцето с шекер, 

с очи ясни, незатулени с облак. 

Обичам на пътищата, тъмни и вити, 

дето душата им е в тревите, 

посоката – тайна, 

снагите им да разплитам. 

Търся биле омайно – 

в дните си да го положа. 

Ако някой попита за мен, 

с омайниче да го закича.

© Румена Румена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??