Jun 26, 2007, 3:40 PM

* * * 

  Poetry
548 0 6
 

Дали ще се почувствам по-добре,

Ако се опитам да пиша за море?

В тая жега, за прохлада ми се иска,

Но ми  е чужда темата и не ми стиска.

Не мога да нагазя в мътна вода,

Харесвам морето, но не ми е съдба.

Най-добре е да си стоя на село,

За мойта  градинка ще пиша по-смело,

За пипер, патладжан и за друг зарзават.

Ще пиша за материал, който ми е познат.

По-безобидно и по-достоверно,

И съм убедена, че всичко е верно.

Защо да описвам, което не познавам,

А нямам много време да го изучавам.

Вярвайте: и на село се живее добре,

Па макар  да няма плаж, шезлонг и море!

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??