Дали ще се почувствам по-добре,
Ако се опитам да пиша за море?
В тая жега, за прохлада ми се иска,
Но ми е чужда темата и не ми стиска.
Не мога да нагазя в мътна вода,
Харесвам морето, но не ми е съдба.
Най-добре е да си стоя на село,
За мойта градинка ще пиша по-смело,
За пипер, патладжан и за друг зарзават.
Ще пиша за материал, който ми е познат.
По-безобидно и по-достоверно,
И съм убедена, че всичко е верно.
Защо да описвам, което не познавам,
А нямам много време да го изучавам.
Вярвайте: и на село се живее добре,
Па макар да няма плаж, шезлонг и море!
© Нели Все права защищены