Jul 10, 2010, 5:49 PM

* * * 

  Poetry
617 0 5

Как само си се предрешил, 
разбойнико,
чак не мога да те позная.

Слънцето вдън земя си прокудил,
дъжд и вятър на воля раздаваш.
Къде ти е златното жито,
дето пълни хамбари?
Знойното пладне къде ти е -
в потоци буйни прохлада намерило?
Къде са ти звездните нощи,
дето мира не дават на никого?

Хайде, халоснико,
заприличай отново на себе си:
любим на всички горещник.

© Иванка Гичева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??