Jan 16, 2015, 8:23 PM

* * * 

  Poetry
368 0 0

 

                                                      CHARLIE HEBDO ON AIR 

 

                                            Разстрелват в Париж журналисти, 

                                            за да убият свободното слово. Нима, 

                                            нима вярвате, терористи,  

                                            че това е свещена война? 

                                            Свобода, братсво, равенство! За нас - 

                                            еволюционно стъпало. 

                                            Безбожници, а злото във вас 

                                            своите войни е припознало. 

                                            Сблъсък на цивилизации?       

                                            Цената - отнети човешки животи?! 

                                            Това е абсурдно! Какви анотации? 

                                            Пардон! Ние не сме идиоти. 

                                            Ние сме просто свободните хора: 

                                            със свободни идеи и дух. А ти? 

                                            Ще отвориш кутията на Пандора?! 

                                            NO PASARAN! Tук е CHARLIE! 

                                            Тук и след век ще живеят земляни   

                                            в по-красив и хуманен свят. 

                                            Без нечовеци и зверове, обладани 

                                            от фанатизъм, наричан джихад.     

 

                                                                          Красимир КУНЧЕВ

© Красимир Кунчечв All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??