Oct 6, 2007, 9:53 PM

Ако искам 

  Poetry
753 0 2
 

Ако искам, ще приема даденостите

и няма да повярвам на словата,

започващи с поредната вълна

от дълбините на лъжата!


Ако искам, ще забравя сутринта

и сладкия цигарен дим, и кофеина,

и гневно мрачните лица,

и всяка хилава доктрина!


Ако искам и волфрамовата светлина

ще забравя заедно с фенера,

ще забравя всяка каменна стена

и земята ще забравя, че е сфера!


Ако искам, само ако искам, във нощта

ще затворя най-светлите от всички мисли

и в деня ще скрия тъмнина,

и звездите ще направя сиви!


Само ако искам, ще плюя на деня,

само ако искам, ще ридая

и всички хубави неща,

само ако искам, ще желая!


Ако искам, вечер ще крещя!

Ако искам, няма да узная,

че съществува и доброто на света,

че мога и доброто да позная.


Ако искам, няма да  умра,

ако искам, няма да копнея,

ако искам, само ако искам,

ще пожелая да живея!

© Константин All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??