Mar 24, 2011, 2:16 PM

Ако искаш 

  Poetry » Love
719 0 6

Ако искаш

Тази нощ като дъх те поглъщам.
Тази нощ ще се моля за теб.
Биле омайно е твоята същност.
Черните мигли - последният креп...

Просто мълчи и нищо не питай.
Влез босонога. Ела се стопли.
Звездна, нощта се съблича в копитата.
Само очите се милват с очи.

От жажда е напукана земята.
Нестинарка по жарава върви.
Плитка-ръкойка на рамо премяташ.
Толкова "наше" от мене дими...

Край теб Обичта стъпва на пръсти
и Фениксът вече разперва криле.
За тебе се моля, за тебе се кръстя,
за теб пише стих побеляло сърце...

Мисля, че зная какво е Копнежа...
Риза ти ших - пелин и коприва...
Искам да видя Крилете, Летежа!
Хайде, лети!!! Така ти отива...

Хайде, бъди свободна и чужда
и забрави, че тук ще боли...
Тя, Свободата, е щом си ненужен...
и, ако искаш, при мен се върни...

© Красимир Дяков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Горд си , Зем !Хареса ми стихът ти , едновременно копнежен и силен!Браво!
  • "От жажда е напукана земята.
    Нестинарка по жарава върви.
    Плитка-ръкойка на рамо премяташ.
    Толкова "наше" от мене дими..."

  • Докосваща, съкровена Поезия!
    Поздравления!
  • Волен дух, изпял красив и копнежен стих! Поздрав!
  • "Само очите се милват с очи."
    Земеделецо, винаги сееш, винаги!
  • Прекрасен стих! Влюбен, образен, силен и красив...
    Много харесах!
    Сърдечни поздрави!
Random works
: ??:??