Jun 29, 2008, 10:21 PM

Ако можех... 

  Poetry » Other
684 0 7
 

Прости ми, непознати читателю,

че не мога толкова много неща.

Не мога да погреба жив под пръстта.

Ако можех,

бих дала на болния здраве.

Не бих пожелала на някой смъртта.

Ако можех,

бих го дарила с безсмъртие.

Не мога да нарека даже лудия луд.

Ако можех,

бих дала на умния

мъничко от детската лудост.

Не мога от малка светулка

черничка мравка да сторя.

Ако можех,

бих на мравката дала искра светлина.

Не мога да скубя от птиче пера.

Ако можех,

бих му дала простор и небе.

Не мога да тласна млада душа

по грешния път към дълбоката пропаст.

Ако можех,

бих станала факел -  

да светя по пътя на всеки.

Не мога да прося съчувствие,

но съчувствам на всеки измамен.

Не мога да стана на четиринайсет.

Но ако можех,

не бих бързала към старостта.

Не мога да живея с лъжа.

Но ако можех,

не бих живяла сама.

Не мога толкова много неща...

Но мога даже и в мрака

да видя добрата ръка

и мога да кажа "Благодаря ти,

непознати приятелю".

 

 

© Юлияна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??