Sep 1, 2021, 10:28 PM

Ако можех... 

  Poetry » Other
986 3 4

Ако можех да ти построя убежище,

което да те пази от бурите над теб.

То ще бъде твоето скривалище,

в което да се свиеш ако аз не съм до теб.

 

Ако можех да проправя пътя ти

да няма тръни, бурени и кал,

да стъпваш смело по следите ми

и да посетиш места, които до сега не си видял.

 

Ако можех да науча хората

да виждат чистата душа,

да гледат право във очите ти,

за да потънат в твойта нежна светлина.

 

Аз мога само да те следвам,

да бъда ангелът зад теб,

да бъда вярата в доброто,

за да станеш истински човек.

 

И мога да съм твоята опора,

да бъда силата в твоите дела,

да те оставя да се отдалечаваш бавно,

но да следваш своята съдба.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря! Много е специално и се радвам, че ви харесва.
  • Много е хубаво!
  • Благодаря!
  • Много ми хареса - нямам как да го предпазиш от всички отровни бурени, но може да го научиш, че има и такива..
Random works
: ??:??