Oct 21, 2023, 6:51 AM

Ако можех 

  Poetry » Love
206 2 4

Ако можех

Луната ако можех бих свалил
в краката ти да се оглеждаш в нея!
Звездите всички бих ти подарил!
Със тебе искам аз да остарея!

Ако можех вятъра да спра
аз пак за теб това ще го направя!
Дори да трябва даже да умра
душата ми със тебе ще оставя!

Ще събирам капките роса
с устни, и със тях ще те целувам!
Ще те будя с тях на сутринта,
и по стъклото с пръст ще те рисувам!

Да можех само времето да спра,
и да започнем всичко от начало!
Аз обещавам-няма да греша!
Но явно времето ни е грешало!

Да можех твоите сълзи да дам 
на пролетния дъжд да ги отмие!
От тях в небето да издигнат храм
и в него всеки себе си открие!

20.10.2023 г.

© Георги Иванов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??