Nov 3, 2006, 12:13 PM

Ако се преродя 

  Poetry
646 0 10
Ако се преродя, ще бъда чайка,
прелитаща над бреговете.
Малка черна запетайка,
разхождаща се в редовете.
А може като кратко многоточие,
мълчаливо да разказвам утре.
Или някъде изгубено поточе,
течащо бързо сред скалите.
А може би обратно,
напук на всякакви закони,
ще потека към своя извор...
И където да вървите
ще виждате една усмивка,
закичена на вишневите клони.
Ако има... ако имам избор,
ще бъда въздух под криле на птица,
дъхът в съня ти
и едва, едва затоплен ще изстивам тихо.

© Димитър Ганчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??