Jul 6, 2024, 7:57 PM

Ако в петък се събудя... 

  Poetry
606 7 21

Ако в петък се събудя –
Хари Потър сутринта,
до неделя ще учудя
с мен, повярвайте, света.

Ще направя сто магии
само със един замах –
баба пак да има сили,
братчето да няма страх,

мама да е все на двайсет,
татко – с пълно портмоне,
на съседа чичо Красен –
чисто ново BMV.

Цялата земя да стане
на една държава в миг,
Всички да говорят в здраве
на с един и същ език.

До луната на почивки,
ако искат да летят.
Ще напълня със  усмивки
всеки дом и всеки кът.

На училище ще има
смях, игри и веселба.
Цялата наука мигом
в хапчета ще претворя:

математика в червено,
химията в златен цвят,
география  в зелено...
И с пълнеж от шоколад.

Да летя и със магия
да е пълен всеки ден -
тъй мечтая си, не крия,
с'сили да съм надарен.

Днес четвъртък е. Сънувам
утре рано сутринта
ката Хари Потър умен
да съм с пръчка и метла.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??