Jan 29, 2005, 4:51 PM

Александър Садо 

  Poetry
1070 0 6

Александър Садо

Александър Садо.
Чували ли сте го?
Писател ли е бил или откривател?
Мръсник ли е бил или добър старец?
Французин ли е бил или руснак?
Пиел ли е, или не е близвал?
Алекандър Садо.
Нищо не зная за него.

Художник ли е бил, или бояджия?
Цар ли е бил или беден клоун?
Живял ли е Александър Садо някога?
Най-вероятно да.
Животът помита животите.
Една буря - съдбите прибира.
Толкова стихове са написани,
наизуст знам един-два!
Малка лодка в океана.
Идва онази вълна,
след която лодка няма да има,
нито моряците някой ще помни.
Не е тъжно, че всичко забравяме,
не е тъжно, че времето бърза.
Тъжно е онова дневно блъскане.
Тъжно е да гледаш омразата.

Александър Садо.
Дори и да е имало такъв тип,
в библиотеката не фигурира.
Но там има милиони други,
с имена като Александър Садо.

© Ясен Крумов- Хенри All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??