Посветено на Ивайло 1959
С презумцията, че зад гърба на всеки Моцарт,
нарицателно ще виси сянката на Салиери!
Вино, бира и ракия,
се римуват с пия – пия!
На ракията сестрата,
е зелената салата.
Бирата с картофки "тича",
но и цаца и прилича.
А винце с мезе солено,
"ходи", бяло и червено.
Ароматния коняк
с шоколад се "връзва" в крак.
Със маслинка пък Мартини,
любят всички домакини.
Джин с лимонче - може фис,
е любимия ми "бис".
Уиски - сноби по патъци,
комбинират със фъстъци.
Водка, без мезе с мерак,
пие немец и руснак.
Ромът за моряка с чай,
е какво? –Ти сам, познай!
Сода, смесена с кампари,
смучат коцкари – женкари.
Облак с мента и мастика,
всеки алкашал почита.
Медицински спирт на крак,
жулят просяк и бедняк.
“Стъф”, сметана и шампанско,
най-подхождат в парти дамско.
С валерян на капки, чист,
котките “въртят туист”.
А пък, зелева чорба –
класика е, заранта.
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.