АНТИПОДИ
За да усетим
красотата на деня,
нощта редовно
се завръща.
Килията
условно
ни е нужна,
да се зарадваме
на синия простор.
Не бихме оценили
луксозната,
голяма къща
и в нея щяхме ли
да сме щастливи,
ако поне веднъж
не сме преминали
през прага
на коптор?!
И дяволите в нас
са ни потребни,
с отровните си,
пъклени жила,
да не забравяме,
че ние сме родени -
в действителност -
със ангелски
крила.
2006 г.
Добрич
© Румен Ченков All rights reserved.