Apr 25, 2007, 9:02 AM

Апокалипсис 

  Poetry
794 0 2
Във вестниците писаха го даже -
идва краят на света.

За какво ни бе дарен животът,
щом Онзи взима го обратно?


Виждам вече конниците -
четири на брой.
Дали обичали са някога жена
и любовта им ни донесе този край?


Ето Бог ни се присмива.
Какво ли знаеш, Боже?
Сигурно е лесно там във рая,
поне за мен ще бъде - ябълки не ям.


Ето ги и скакалците -
oставете жито и за мен,
че в сетният си час
решил съм хляб да меся.


И нека да остане този хляб
на тази глупава планета,
която себе си изяде. Защо?
Аз щях да я нахраня.


Бих й дал от мен да ръфа,
сърцето най-напред -
нали е счупено и без това.
Защо ми е на мен разбито?


И хляба си бих дал -
за да похапне и луната,
а не червена да я гледам -
навярно има язва.


Но е късно вече,
чувам шума на водата.
Ех, защо обидихме  Ной -
накарахме го мебели да прави.


Та за какво са ни сега благата,
които заменихме за души.
И парите за какво ни бяха,
нима по-важни бяха от живота?


Поне успяхме да обичаме,
но след това омразата дойде.
Ах, тази глупава Пандора,
поне надеждата да беше пуснала.


Но късно е за всички угризения -
плиска се вода в краката на конете,
които смятахме за свои роби -
а те ни водят края.


С какво ли тази участ аз заслужих?
Погледни ме, Господи! По дяволите, виж ме!
Сега съм коленичил във водата
и чакам четиримата да дойдат...

© Захаринчо Методиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??