Астрологична раздяла
Спотайват се – мишчици сиви -
в сърцето ми тягостни чувства.
Ще съм ли достатъчно жива,
когато Лъвът ме напусне?
Лъвът – онзи знак в зодиака,
от който треперят и бягат,
че щом си отвори устата,
гръбнакът на всеки се стяга!
Лъвът ме е втора природа,
той в Южния възел е вплетен,
откакто душата ми броди
из Вечните Ловни Полета!
Но време е вече със него
изискано “Сбогом” да взема.
И с Водолей да се впрегна
в хомота на служене земно.
Е, как ще се случи, не зная.
Това си е цяла загадка!
Но вместо сега да гадая,
отварям специална тетрадка.
За дневник на прехода важен –
история тук се създава!
Че Царят е властен и снажен...
Очаквам – позор или слава!
© Нелиса All rights reserved.