Dec 20, 2008, 9:54 AM

Аз и Ти 

  Poetry » Love
779 0 0
 

Като слънцe и луна.

Аз и ти...


Като слънце и луна.


Озаряваш деня със своята светлина,

а на изгубените души аз осветявам нощта.

 

Като дъжд и дъга.

Аз и ти...


Като дъжд и дъга.


Плача, ранена върху света,

а след мен на хората ти радваш деня.

 

Като пясък и море...

Аз и ти...

 

Жадуваш някой да те напои,

а аз сълзите ми да изсуши.

 

Като планина и равнина.

Аз и ти...


Копнея да достигна твойте висини,

а ти, на тази висини някой да те покори.

 

И като ден и нощ.

Аз и ти.


Разминаваме се и сме толкова различни,

но всъщност на нас няма прилични.

 

И като зима и лято.

Аз и ти.


Копнея за твоята топлина,

а ти в жарта си искаш мен, 
теб да изстудя.

 

И като есен и пролет

Аз и ти!


Тиха, меланхолична и изморена,

падат краските ми по земята сломени.

А ти с красотата и аромата си,

гледаш лицата - навънка - засмени.



 Като аз на самотен остров,
а ти като в суха пустиня.
Крещиш и търсиш любов,
а аз в самотата си глуха
с тъга ще загина.

 

И като на кораб потънал без мечти,

в океан от самота.

Аз и ти...

Само аз и ти!

В безкрайните солени дълбини
и двамата сме в него пътници, нали?

© Радена All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??