Jan 27, 2022, 7:09 PM

Аз искам да те помня ей така 

  Poetry
461 2 2

Творба, участвала във Втори национален конкурс за рисунка и литературна творба, организиран от Народно читалище "Фар - 1946" град Бургас, и отличена на II място в категория "Поезия" (XII клас).

 

Аз искам да те помня ей така

 

Аз искам да те помня ей така:

вкусна, сочна, апетитна

(килограмът по пет и петдесет).

С оназ’ опашка, но и с миризмата,

особено с миризмата, като си сурова,

да те помня искам все така.

Когато дойда на пазара,

да ме чакаш, впила поглед в мен.

Бъди спокойна, ще се постарая -

ще бъдеш в сигурни ръце.

Какво чакаш още,

размрази се.

Никулден наближава,

допържи се.

 

И не забравяй да си все така вкусна,

хрупкава и сочна.

В никакъв случай обаче

не оставай сурова.

Аз искам да ни помнят ей така:

 

Един бургаски тертиплия

и неговата риба-вкуснотия.

 

    2021 г.

© Николай Янев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??