Feb 9, 2022, 9:50 AM

Азбучни мъдрости 

  Poetry » Phylosophy
365 1 9

 

Aз няма нещо ново да разкажа,

 Безименна преминах по света.
  Величието рожба на куража
   Говори ми когато ви чета.
    Дарявате ни с мъдрост и със знание -
     Енергията движеща душата.
      Животът на човека е послание
       Записано на книга от съдбата.
        Историята е предупреждение.
         Йордан е символът на чистотата,
          Която чрез Христовото кръщение
           Лекува ни от злото и лъжата.
            Минава времето, а ние гоним
             На суетата дребните желания,
              Останали без вяра сълзи роним,
               Потънали в моди и във мании.
                Рискуваме напразно свойто здраве -

                 Тършуваме за опит из порока.
                  Успехът във живота е подправен -
                   Фалшиви са ни всичките посоки.
                    Химерите владеят таз земя -
                     Цените им - изкуствено надути.
                      Човеците към тях се все стремят,
                       Шептят молитви жалки недочути.
                        Ще стигне ли за всички този свят?
                         ъглите май отдавна са изкупени.
                          Юнаците все пилета броят -
                           Яйцата пък във кoшa вce cа счупени.  

© Таня Гулериа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • "ъглите май отдавна са изкупени."... и за кръговете пада голяма борба
  • блaгoдaря нa кoмeнтирaлите
  • Замечательно! Да, мы в цивилизационном капкане собственных шаблонов,стандартов,протоколов и ошибочных систем, начиная с системы координат. с нулём в центре.
  • Нов опит за онова, което е вече казано.
    Има доста оспорими противоречия,но там е "скрито кучето!"
    Заслужава да бъде прочетено, за да бъде осмислено...
    Останалото е опит за "Азбучна молитва".
    Успех, който заслужава поздравления!
  • Много добър акростих! Изключително сполучлив философски поглед над житейските истини
  • Браво!
  • Хареса ми, Таня!
  • Поздравявам те, Таня.
Random works
: ??:??