May 26, 2006, 6:35 PM

Б я г с т во 

  Poetry
985 0 5

Б Я Г С Т В О

Един прозорец с гръм ще се разбие,
стъклата му ще паднат с трясък.
Една врата ще сочи бягството ти,
ще чуеш смътно нечий крясък.

От вятъря завеси ще плющят,
косите ти ще бъдат разпилени,
разни спомени във тебе ще пищят,
но ти ще ги накараш да изчезнат.

И ще прекрачиш прага плахо,
навън към нищото, в студа.
И за пореден път ще ти е страшно,
ще тръгнеш в мрака, въпреки страха.

За последен път ще се обърнеш,
сърцето ти от болка ще се свие.
Самотата ще прегърнеш
и ще чакаш тя да те убие.


P.S.
Посветено е на всеки един от вас, който няма смелостта
да избяга. Не чакайте подходящ момент - създайте го.


© Екатерина Банска All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??