Oct 12, 2017, 3:45 PM

Бел лебед 

  Poetry » Love
230 0 0

Од другата страна на телефонот
го слушам сопствениот пулс
тоа е хаотична песна
огледало на денешницата
што ќе се распрска
ќе ме повреди,
а враќање ќе нема
половичната среќа за мене е несреќа
ќе се корегирам во наредниот живот
да бидам човек одбивам
ќе бидам гласник на љубовта
по првото премрежје
ќе се разбудам како бел лебед
со душа на космополит.

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??