БЕЗДОМЕН
Разпънат съм от ревноста на кръст.
Със нея как ли ще живея?
В ръцете си държа по шепа пръст.
По твой път с щастие да сея.
От едната шепа пръст малко ще оставя,
когато в мен си спомен.
Другата сълзите на скитник ще удавя -
ще умра от любов бездомен...
© Мимо Николов All rights reserved.