Aug 1, 2016, 6:54 PM

Безкрайно (свързани) 

  Poetry » Other
295 0 1

Помни водата
какво, кога,
и къде е била;
няма си глас,
а има мелодия;
няма си тяло,
а има душа,
жива във нас.

 

Тук и сега
ти и аз сме дъжда;
всеки пада - капка,
ангел без крила.

 

Всеки иска да попадне в рая,
вместо на чадър; 
всеки иска да узнае
но не бърза да е пръв.

 

Може би летим, но наобратно
и небето е за нас земя;
може би ще бъдем заедно закратко
и ще се завърнем
по лъчи от светлина,
безплътни,
ала не безпътни.

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Водата е безкрайност! Чистотата и естесвеността в нея!
    Много хубава интерпретация на темата по философски!
Random works
: ??:??