Бисерино, Бисеринке,
камътните ти очинки
вдън душа ме устрелиха,
сърце ми до гроб плениха.
Довади по вечеринки,
де со дружки, де со стринки.
Блага вест ми проводѝха,
сакаш да съм ти жениха.
Златно птиче у градинки
ке ми бидеш сред латинки.
С Благовец ни посгодиха,
след Великдена главиха.
© Светличка All rights reserved.