Jan 16, 2009, 10:39 PM

Биулегуритчно 5 

  Poetry » Humour
449 0 2
Биулегуритчно 5

Зася сея, после ша жъна -
почвата чий каманиста
и някой сака да са спъна,
ша го спъвам го на листа!

Брей, нимой да га насея -
могу каман, могу нешту,
пай уж уралуту владея,
ма зе да стаа ми гурещу!

Коня ий як, ни са отказва -
раня гу с тревъ и зоб,
смелу в каманти нагазва
и ги прай на ситен боб!

Уралту ий остру и кораву,
яката сам сгу кълявал,
ръти здраву и направу
и бразди наред тадява!

Семи фъргам и ни зная,
де ша падни - то са крий
и баят комай ша трая,
докат зникни, коньо, дий!

И Дажда да го зачука,
Слънциту да гу натопли,
чи зимята дъ напука
и пукажи са сас вопли!

Коне, дий, чи мого има,
каманаци в оня край
и рачичката сарби ма,
да гу лепна, коне, дай!

23. 12. 2008 г.
Прагъ

© Станимир Тахов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Слушай Дорето и прочети посочените автори
  • много трудно се пише римуван стих на диалект.
    petinka67, dar4e_to, pin4e го могат, при това изумително.
    надзърни при тях и ще разбереш какво имам предвид.

    не го прочетох до края.
    съжалявам!
Random works
: ??:??