Блясък няма вечността, а само стон,
преплитащ се със ехото от миналия век.
Далеч от нас е, но и близо тя,
във очакване на идния човек.
Като орлица майка пази ни,
но и като Дамоклев меч виси над нас.
Животът ни и времето държи,
показвайки ни свойта власт.
Така на всеки пътя му отрежда тя,
да, малка капка той е, ала във огоромния и океан...
© Ян Тра All rights reserved.