БОГ НЯМА РЕЛИГИЯ
Навярно много ми личи...
И аз не знам къде се крие...
Привличам с някакъв магнит
баячки, врачки, дивотии,
чудаци, просяци и луди,
бездомни псета, екстрасенси,
несретници и разни други
помазници със свръхпретенции...
Но най ме притесняват, Боже,
„избраниците Ти безгрешни“-
пророци и учители, велможи,
които светят с ореоли смешни.
Например брат на Йехова,
със жар решил да ме вербува,
прониква в мен с очи на сова.
Но нещо шепне ми: „Не струва!“
От църквата евангелска служител
опитва да ме хване с песен.
Аз виждам със сърцето си - обител
е той на дяволите бесни.
Пристъпвам в храма православен -
приветства ме там, „свише пратен“,
свещеник, явно изоглавен...
Слухът за него е: „обратен“.
Стресираща е новината,
че някой има пряка връзка
със някого отгоре... Сатаната
по скайп и Фейсбук странно съска.
Навъдили се като глисти,
усетили във гнилото разтуха,
брадати, диви ислямисти
най-страшния пожар раздухват.
... А Бог седи невъзмутим
на своя трон. И ни се чуди:
„За всички вас, Аз съм един!
А вие, юроде, сте... луди!“
© Алина Стоянова All rights reserved.