Dec 31, 2019, 11:34 AM

Боженци 

  Poetry » Other
889 2 3

 

Аскетично като мисълта ми,
пищно, сякаш римски пир.
Обича те без основание.
Сбогуваш се със всеки бял баир.

Прикотква те до дяволския кюнец,
а виното е втора твоя кръв.
И захаросаните ти мечти през юни
са смешна декемврийска стръв,

с която сънищата ти се хранят глухо
до следващия неизбежен блян.
Умът ти прогнозира, че е утро,
кръвта отчита, че си сам.

© Даниела All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??