Feb 8, 2008, 9:12 AM

Борим се 

  Poetry
614 0 2

          Борим се

 

Борим се  да оцелеем,

борим се да оздравеем,

борим се да сме си ние,

дорде някой ни надвие.

 

Борим се да осъзнаем

будни ли сме, но витаем

някъде в небитието,

дето е самό сърцето.

 

Борим се да овладеем

тоз театър – да се смеем,

там, където ни се плаче,

ако някой ни подкáчи.

 

Борим се със самотата,

борим се със суетата.

Борим се да оживеем,

но в борбата си  - стареем!

 

А когато остареем,

що ли ни е да живеем?!

В младост, щом не сме живяли,

та сега ли?! Остаряли ... 

 

                              7.2.2008г

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Хубаво е да има желание за живот...!
    а годините...те отминават...без да ни питат...
    с обич, Нада.
  • Важно е колко е старо сърцето. Ако то се чувства младо- всичко е наред. Хубаво стихче.
Random works
: ??:??